Wat bieden wij de pensioen paarden

Wat bieden wij de pensioen paarden

Bij ons mogen de paarden alles en moeten niets! 

Iedere dag weidegang, bij slecht weer is dit wat minder lang en bij heel slecht weer zoals vorst, sneeuw en hagel blijven ze lekker binnen, maar als de zon schijnt en de temperatuur het toelaat willen ze graag de hele dag buiten zijn, spelen, grazen, luieren in de zon.
En dat kan en mag allemaal bij ons !!!!

Elke manege die een fijn alternatief zoekt voor de uitgewerkte paarden kan een paard of pony aanmelden. Dan begint de zoektocht naar sponsoren en donateurs voor het betreffende dier.

Wij zijn een stichting die volledig afhankelijk is van haar donateurs, en sponsoren, wij ontvangen op geen enkele wijze subsidie’s dus moeten we zelf aan de slag. 

Stalling en voeding alsook de medische zorg zijn ontzettend kostbaar, en dus wordt er op de manege gezocht naar mensen die bereid zijn elke maand een klein bedrag structureel te laten incasseren, dit kan al vanaf 2,50 per maand.

Zodra het benodigde bedrag aan donateurs bij elkaar is, kan het gelukkige paard met pensioen, en hopelijk nog een flink aantal jaren genieten van zijn/haar oude dag.

Het benodigde maandbedrag per paard is 220,- (hierin zit de stalling, weidegang, voeding, wormenkuren, maar ook een stukje reserve voor dierenarts, hoefsmid en tandarts). 

Nadat het paard bij ons is gekomen valt het volledig onder onze verantwoording, en zo ook alle kosten voor het dier.
Het dier wordt bij aankomst dan ook officieel overgedragen aan de stichting. De oude eigenaar, of meestal de fans van het dier worden dmv de nieuwsbrief per mail op de hoogte gehouden van het wel en wee van de paarden, en zijn ten alle tijden van harte welkom om het dier te komen bezoeken (wel op afspraak). De paarden hebben bij ons allemaal hun eigen stal, en staan in groepjes verdeeld over de weides.

Hierdoor kunnen we de dieren die extra zorg en aandacht nodig hebben wat makkelijker in de gaten houden en daarop inspelen als ze bijvoorbeeld bijgevoerd moeten worden, of eerder naar binnen moeten worden gehaald.

De paarden en pony’s worden bij ons niet meer ingezet, bereden, of doorverhandeld, ze blijven bij ons tot ze uiteindelijk overlijden. De donateurs die donateur zijn geworden gaan dan automatisch over naar de algemene donateurs, de afschrijving blijft doorlopen tot wederopzegging van de donateur, en zal worden gebruikt voor de overige paarden. Wilt u ons helpen met een vaste maandelijkse bijdrage, alle steun is van harte welkom, alleen zo kunnen wij de paarden een fijne oude dag bezorgen. Neemt u daarvoor contact op via info@u50527p92259.web0134.zxcs-klant.nl

“Je kunt niet alle paarden van de wereld redden, maar wel 1 dier het leven gunnen…..”

Vriend worden van de stichting?

Wilt u donateur/vriend van de Stichting worden? Heel fijn! U kunt ervan op aan dat uw bijdrage volledig wordt gebruikt voor de verzorging van onze oude vrienden. Download onze folder inclusief machtigingsformulier via deze knop. 

Ja, ik wil vriend worden Stichting Manegepaarden Pensioenfonds - Voor het eerst op de wei na de winter ]]>