Huidige bewoners

Huidige bewoners (en hun donateurs)

Vesra

Vesra

09-04-2002Vesra is afkomstig van RSV De Hoge Devel

Tant O

Lieve kleine dappere en grappige pony, Vesra

 Vandaag was jij aan de beurt om te gaan genieten van je pensioen nadat je al zoveel vriendjes had zien vertrekken.

Het was een grote wens van velen om jou te herenigen met je beste vriendin Tante O.

Tante O is sinds April met pensioen, en geniet daar met grote teugen.

En gelukkig was dat mogelijk, dus vanmorgen vroeg uit bed, en samen met Angela op naar Zwijndrecht waar jouw verzorgsters je helemaal mooi hadden gepoetst, nog een stukje haar hadden ingevlochten, en jou hebben verwend met lekkers en knuffels.

Natuulijk waren ze blij voor jou dat je met pensioen mocht, maar er was ook verdriet, want afscheid is nooit fijn.

Gelukkig is het niet echt afscheid, want je gaat dan wel verhuizen, maar bezoek is altijd welkom! 

Je liep braaf mee vanuit de stal naar de trailer, en eenmaal daar kreeg je zo je eigen ideeën over je verhuizing.

Met brokjes en een kontje ging je dan eindelijk de trailer in, waarnaar je onderweg super braaf en misschien toch wel benieuwd was waar je heen zou gaan.

We hebben bij de stichting al een aantal herenigingen tussen paarden en ponys gehad nadat ze elkaar na een aantal jaar weer terugzagen, dus we verwachten wel weer wat kippenvel momentjes op het moment dat jullie elkaar weer terugzagen.

Maar jullie zijn daar natuurlijk allebei te nuchter voor, Tante O die al helemaal dolblij is met haar nieuwe plek en het gras, en jij die het heerlijke gras belangrijker vondt dan je oude vriendin weer terug te zien.

Het was of jullie elkaar pas nog hadden gezien, en of t heel normaal was dat jullie elkaar weer tegen kwamen.

Eigenlijk een fantastische introductie op de nieuwe plek, met een relaxed ontvangst, of je er al jaren bent.

We hopen dat jullie saampjes nog ontzettend lang mogen genieten van jullie oude dag, en danken Ronald en Angela de Frel voor het openstellen van hart en stal voor deze mini “tuiger”.  (Ronald houdt van vossen met witte benen, in die zin past Vesra prima tussen hun eigen paarden.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs: Volgt z.s.m.

Dit zijn mijn donateurs Nozem

NOZEM

15-05-1995Nozem komt van manege de Hoge Devel

Nozem

Welkom lieve Nozem,

Ofwel Pascal volgens je stamboeknaam.
Geboren: 15-05-1995, en vanaf 31-07-2009 in dienst bij de manege waar je al snel heel veel vrienden en menselijke fans om je heen had vergaard.

Dat werd nogmaals benadrukt toen het nieuws uitkwam dat je met pensioen zou mogen als er voldoende donateurs zouden zijn om jou oude dag te ondersteunen, het was dan in no. time geregeld. Al die lieve mensen die jaren lang met jou hadden gereden, plezier hadden gehad die gezamenlijk een duit in het maandelijkse zakje doen om jou nog een paar jaar te laten genieten van je pensioen, wat geweldig!!
Vooraf kregen we al een omschrijving, en wat knappe foto’s te zien van jou, en samen met je vriend Lorenzo zo kregen we al een beetje een indruk van jou.

Wat moest ik lachen om de eerste foto die ik van je zag, het leek net of je nu al je tong uitstak,( door de vlek op je lip ) me daarbij herinnerend aan het feit dat je een van de beste vrienden bent geweest van Lorenzo, bracht me gelijk op de gedachte dat jij clown nummer 2 zou worden op stal. ( een mini lorrie, met dezelfde soort streken om maar aandacht te krijgen )
Hieronder een mooie omschrijving van een van je fans…..

Klein, 1,62m, mooi en een stoere blik. Dat stoere bleek dus wel mee te vallen. Super braaf, maar oh wat vond jij dingen toch af en toe eng. Werd je verwend met een heerlijke liksteen dan kroop je bijna door de opening tussen de tralies, waardoor je gevoerd werd, naar buiten. Levensgevaarlijk die dingen. Maar ondanks dat was je met het rijden super braaf, ging het rijden echt goed, en voelde jij je ontspannen en helemaal op je gemak, dan gingen je oren hun eigen leven leiden ( dansen ).
Ook voor de beginnende ruiters was je een heerlijk en braaf paard. Altijd vrolijk en je deed je uiterste best. Waarschijnlijk omdat je wist dat er aan het einde van de les een beloning, in de vorm van een pepermuntje, kwam van de instructeurs. Vaak was het een dringen om je vriend Lorenzo voor te zijn, want die stond ook vooraan in de rij voor deze traktatie.

Waar genoot je het meeste van: knuffelen, poetsen, aandacht en in je vrije tijd heerlijk ravotten met je vrienden Rocko en Lorenzo.
Hoe je ook je best deed in de lessen, de hoge devel zag dat het je moeite ging kosten. Iedere keer kleine blessures, Ze hebben je alle tijd gegeven om te herstellen en wat heb je genoten met je maatje Remco op de wei. Helaas bleek toch dat het belasten je te zwaar werd en kreeg je ook nog eens een peesblessure. Volgens de artsen kon je na een jaar rust hiervan herstellen en weer aan het werk. Natuurlijk gunde de manege je weer deze kans, maar vonden het ook niet eerlijk om na een jaar rust je weer in te zetten ivm je leeftijd. Je zou dan inmiddels 23 zijn.
Dus weer kwam de manege voor je in actie en dankzij deze lieve mensen mag je nu definitief gaan genieten van je welverdiende rust.

Lieve Nozem, heel veel mensen gaan je missen op de manege, maar iedereen gunt het je van harte.

Donderdag 16 november 2017 was het dan ook zover, met de trailer werd jij naar Nieuw vossemeer gebracht, voor jou al een hele grote sprong, want die trailer was al eng!
Gelukkig was de reis niet zo lang, en ben je veilig aangekomen bij je nieuwe thuis.
Even al die vreemde geuren, kleuren, vormen op je laten inwerken en dan een grote hinnik, die direct beantwoord werd door de rest van de paarden op stal.
Gelukkig er zijn er meer van mijn soort moet je hebben gedacht, want die 2 andere viervoeters die op het terrein rondliepen vond je maar niks.

Op naar je stal, en ook dat was weer een hindernis, maar gelukkig was daar Bobby, die vanaf het eerste moment helemaal op zijn gemak was bij ons.
Hij heeft jou op sleeptouw genomen, en daardoor durfde jij wel die deur door naar je nieuwe stal, ook weer gelukt….. Totdat je dat naambordje zag……. floriaantje ?…… Dat denk ik niet he, dat bordje moet er direct af, of mijn naam moet erop, en daar kwam de mini lorrie naar boven….. Gelijk die tanden in dat bordje.
De volgende ochtend was je al wat meer op je gemak, Samen met Bobby lekker naar buiten, in de paddocks. Enals iedereen er dan uitziet als een boeren buiten paard, dan jij ook, met een heerlijke duik in de modder was je binnen mum van tijd aangepast aan je omgeving!

Het bordje is inmiddels een stukje kleiner, maar het is goed kerel, jou naam komt erop, en hopelijk blijft die er nog jarenlang opstaan, wij genieten nu al met volle teugen van jou!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

AM v d Wijden
F. v d Wijden
L. Keijmel
L. van Noort
R.D. Masius
Wim v Oorschot
MJC van Rietschoten
J.C. Ooms
K. Zwaneveld – de Weijze
C. Keijzerwaard
Adena D.V
W. Thape – Van Eersel
Renske Gahrman
M.Y van Prooyen
J.H. V D Velde
D.H. Geijs
Anja van Pelt
J van Maren
A. Westerbaan
M.J Vos van Eijseden
A.s. Sprokkereef
K. Hoogstraten – Hofland
C. meijer
M. van Maren
T.S. Bezemer
S. Baars
P. Bussing
Birgit Bender

Dit zijn mijn donateurs Tante O

Tante O

01-04-1990Tante O is afkomstig van RSV De Hoge Devel

Tant O

Lieve Tante O, wat een mooie carrière heb je gehad bij Rijvereniging De Hoge Devel, 1000-den dankbare momentjes met de jongste beginnertjes, als oude wijze leermeesteres.

Mooi, maar ook lang, want er zijn niet zoveel manegepony’s te vinden die zo braaf hun best doen voor hun ruitertjes, eigenlijk konden ze jou dan ook niet missen, maar jou inzet was voor het Hoge Devel team zo groot geweest dat ze jou je pensioen van harte hebben gegund.

Jouw 31e verjaardag binnenkort op 1 April mag je vieren op je nieuwe plekje bij Stichting manegepaardenpensioenfonds.

Heel even dreigde Covid nog roet in het eten te gooien omdat het in deze tijd lastig was om mensen aan te spreken die maandelijks een klein bedrag kunnen missen voor jou oude dag, omdat alleen kinderen toegestaan waren op locatie, maar dankzij een aantal mensen die toch donateur zijn geworden, dankzij lieve vrienden en dankzij een verrassing van Dierenlot is het toch gelukt!

Tante O woont nu op een plekje niet ver bij de oudere oudjes vandaan, bij lieve vrienden van de stichting, en bij 3 andere geweldige paardjes waar ze heerlijk mag genieten van haar rust, waar ze verwend gaat worden tot op het bot, en waar ze als dank voor haar jarenlange inzet hopelijk nog heel veel ouder mag gaan worden.

Het is fijn voor de oudjes dat er steeds meer mensen in mijn vertrouwde omgeving aangeven dat ze wel een plekje hebben als t eigenlijk vol zit, of als ze op zoek zijn naar een gezelschapspaardje onder de zorg en verantwoording van de stichting.

Dat geeft mij de kans om nog meer oudjes van een fijne oude dag te kunnen laten genieten terwijl ik zeker weet dat ze de allerbeste verzorging krijgen.

Vandaag was dus de grote dag, een mooi afscheid bij De Hoge Devel, en een warm welkom na een rustige reis op haar nieuwe plek bij Angela de Frel.

Vandaag mag ze even wennen aan haar nieuwe omgeving, en haar nieuwe vrienden aan de andere kant van de wei, die haar nu al heel erg leuk vonden en nieuwsgierig waren, maar Tante O had alleen maar oog voor het gras, dus een kennismaking van dichtbij dat laat nog even op zich wachten, maar komt vast goed!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

  • L. Bos
  • W.G. Bildstbeek
  • Sudmeier
  • C. Tjn-A Loi
  • Mirella en Anouk Verkaik
  • W. Spruijt

Dit zijn mijn donateurs Trojah

TROJAH

01-01-1996Trojah is afkomstig van Manege De Hoge Devel in Zwijndrecht

Trojah

Niet 1, maar 2 kanjers mochten we vandaag verwelkomen!
Mistral had al ergens iets opgevangen, hij zou na jaren zijn vriendinnen weer terug zien!
Mistral was op de Hoge Devel al de leider van de ponykudde voordat Smookey en Trohah kwamen, en zij zijn dus ook oude bekenden van hem.
We hebben al vaak ontroerende momenten meegemaakt als paardenvrienden van vroeger elkaar terug zagen, benieuwd hoe dit weerzien gaat verlopen de komende tijd!
Zeg maar nee dan krijg je er 2.
Al eerder hebben wij paarden van de Hoge Devel gehad die al jaren maatjes waren. Meestal zaten er wel een aantal jaren tussen voordat zij weer herenigd werden. Deze keer is het wel heel bijzonder want nu hebben we 2 vriendinnen die samen van hun pensioen komen genieten.
Smookey, sinds 2005 werkzaam op de Hoge Devel, en Trojah, sinds 2008, en sinds deze 2 dames elkaar kennen heeft zich een hechte vriendschap ontwikkeld waarbij ze eigenlijk onafscheidelijk zijn!
Via de geweldige reacties op Facebook toen er om anekdotes werd gevraagd, kregen we al door dat we met 2 bijzondere dames te maken zouden krijgen, en dat blijkt wel uit het onderstaande stukje.

Samen waren ze de snelle dames in de les. Liep een pony één rondje over de hoefslag dan hadden Trojah en Smookey er al 3 gelopen en soms ook nog met een volte erbij. Totaal geen kwaad hadden ze in zich, maar hielden van doorlopen. Grote lol was het dan ook als ze mee mochten met de bosritten tijdens het ponykamp. Smookey vond daarbij ook nog eens springen erg leuk. Carrousel rijden, ja dat deden ze ook samen. Al hadden de amazones hun handjes vol aan ze.
Trojah vond het ook altijd erg spannend als er FNRS proefjes werden gereden. Met wedstrijden mochten dan ook alleen de kinderen op haar rijden die zelf geen last hadden van wedstrijdspanning en zo Trojah gerust konden stellen.
In de beginnerslessen wanneer het tijd was voor een individueel galopje, dachten de dames daar echt anders over. Ze moesten en zouden dit samen doen. En dan alleen linksom!
Trojah, herkenbaar aan haar hanglipje. Voelde zich wel de koningin van de stallen op de Hoge Devel en dacht dat ze zich wel wat privileges kon veroorloven. Als de pony’s na het spelen in de paddock weer naar stal gingen, wachtte Trojah geduldig af tot iedereen uit de paddock was en liep dan zelf naar haar box, mocht er dan toevallig de achterdeur openstaan dan liep ze maar gewoon, alleen, door naar de wei.
Smookey waant zich soms een grote shetlander en kan de daarbij behorende streken uithalen. Netjes meelopen aan het halster ging altijd goed, tot de Shetlander in haar naar boven kwam en dan ging het hoofd naar beneden en nam ze de benen. De meeste mensen die een Shetlander hebben, begrijpen vast wat ik hier bedoel.
Inmiddels doen de dames het al een tijdje rustiger aan. En nu is het dan tijd voor welverdiende rust. Lekker doen wat ze zelf willen of het nu rennen samen door de wei rennen of heerlijk een dutje doen, en daarna jezelf lekker smerig maken want ik heb begrepen dat ze dat wel heel graag doen!

Wat geweldig dat deze dames samen met zoveel mensen herinneringen hebben gemaakt, zoveel leuke, mooie, ontroerende, grappige momenten die door velen op Facebook zijn gedeeld!
En nog geweldiger dat velen zich dat nog herinneren, en deze 2 kanjers een fijne oude dag gunnen.
Dankzij de bijdrage van vele mensen zijn Trojah en Smookey nummer 15 en 16 van de Hoge Devel die wij mogen verwelkomen bij de Stichting.
Trojah is 27 en Smookey (waarschijnlijk) 29.

Vandaag is Anita Scheurwater meegereden om Trojah en Smookey naar hun nieuwe thuis te begeleiden, en er staan al wat bezoekjes gepland van meer mensen om ze te bezoeken, daar zijn we blij mee, want aandacht krijgen ze nooit genoeg!

Welkom Trojah en Smookey!!!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Dit zijn mijn donateurs:

Anita Scheurwater

Sharon Hofland

HWG Bilderbeek

NAEI de Rijke

MF van Woerkens

Andy Reijnen

W Holzman

Barbara Ridderhof

M de Wit

S Giesselbach

L Codegem

N Slabbekoorn

Moana Mellaard

M Herks

N Bothoff

GN Bouwman – v d Laaken

D. Pronk

L.J Grobbe – Keymel

Fenne Bezemer

P.W Spruijt

ING Huygen

Carina Boet

Debby Adena

Helen Hirschmann

M Slabbecoorn

MJ Vos

R Hofland

W van Sliedrecht

Yvonne van de Adel

Dit zijn mijn donateurs Luna

LUNA 2

19-06-1993Luna is afkomstig van Manege de Wittebrug

Luna

Luna was 19 toen ze werd aangemeld als pensioenpaard.

Echter dit was een aanmelding met een kanttekening.

Op Manege de Wittebrug waar ze werkte werden zomers heerlijke buitenritten georganiseerd met de paarden, lekker naar buiten en heerlijk genieten voor mens en dier.

Helaas bleek Luna een ernstige reactie te krijgen op de steekvliegjes, waarvan ze wondjes kreeg, de eerste jaren was het nog wel te overzien, maar het werd elk jaar erger,  en het laatste jaar had ze wonden die tot bloedens toe steeds open gingen.

Dit was geen leven voor haar, als laatste redmiddel is toen besloten dat ze naar ons mocht komen, we zouden het een jaar aankijken, en als ze ook bij ons zo’n extreme reactie zou hebben op vliegen of dazen, dan was er nog maar 1 oplossing.

Gelukkig kunnen we zeggen dat Luna nu inmiddels 4 jaar bij ons is, en vanaf de eerste zomer bij ons geen last heeft gehad van open plekken door vliegen of ander ongedierte.

Ze is ontzettend gelukkig in haar kudde, die ze samen met Remember onder haar controle houdt.

Gelukkig is voor luna dus op 19-11-2013 dus haar 2e leven begonnen

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Rene Sauer

Dit zijn mijn donateurs Qay

QAY

26-05-1993Qay is geadopteerd door Fam. Godschalk .

Qay

Qay

Artrose heeft er voor gezorgd dat je met pensioen mocht, gewoon heerlijk op de wei en genieten van het leven als paard.

Je bent nu nog maar 20 jaar dus een van de jongere garde binnen de stichting dus hopelijk nog een flink aantal jaar voor de boeg, hoewel dat natuurlijk niets wilt zeggen want elke dag brengt weer iets nieuws, en dat is ook bij de stichting het geval.

Je bent nu ongeveer 2 jaar bij de stichting en hebt je draai helemaal gevonden, Misty en Gabber zijn je vaste maatjes zij staan dan ook naast je in de stal, en zijn altijd in je buurt op de wei. Hoewel Misty nu ook Sunny heeft ontdekt en Gabber heeft Berry, maar toch als een van jullie 3 de wei uit wordt gehaald is er altijd een hinniksalvo te horen over het hele erf.

Behalve de artrose die je had toen je kwam was je verder kerngezond en fit en behalve dol op eten ben je ook dol op aandacht, niemand kan de wei inkomen zonder jou voorbij te gaan en een knuffel te geven, je blijft gewoon net zo lang stalken dat ze uiteindelijk niet om je heen kunnen.

2 jaar geleden ontdekten we ook een klein kaal plekje op je voorbeen, wat steeds groter leek te worden.

De dierenarts dacht misschien een schimmel en daar werd je dan ook voor behandeld, helaas werd het niet minder, het plekje werd kaler en kaler en er kwamen korstjes op en schilfertjes.

Uiteindelijk een huidafschraapsel gemaakt en daaruit kwam naar voren dat je een auto imuunziekte had, wat er dus in feite op neer komt dat je lichaam antistoffen maakt tegen jezelf.

Niets doen bleek het beste te zijn, het is een vrij onbekende ziekte en er is nog geen behandeling tegen. Als het echt te gek zou worden zou je aan de Prednison kunnen, maar omdat dat vaak meer kwaad doet dan goed wilden we daar nog maar mee wachten. Je had er zelf geen last van het is alleen een raar gezicht.

Nu 2 jaar later is je been eigenlijk voor meer dan de helft kaal, en in de winter is dat niet zo’n probleem, maar in de zomer als je dag en nacht op de wei staat is het wel een groot probleem.

Toch maar aan de prednison en heel even leek het kaler worden stil te staan, maar er komen toch nieuwe kale plekken bij, nu ook onder je buik, ik was ten einde raad, wat nu….

We hebben ons gek gesmeerd met zonnebrand speciaal voor paarden, factor 30 en 24 uur werkzaam, maar het hielp niet, na een dagje zon was je been verbrand.

De normalen beenbeschermers zijn niet hoog genoeg, en als daar zand tussen komt dan zou je been worden open geschuurd dus dat was ook geen optie.

Gelukkig hebben we voor jou uiteindelijk de oplossing gevonden, en is mijn moeder aan de slag gegaan met haar naaimachine. Ik had nog een oude exeemdeken, en een oude paardenbh, mijn moeder heeft een beenstuk aan het borststuk gezet die we klittenband losjes om je been kunnen doen zodat het de hele dag als een soort broekspijp om je been hangt, niet schuurt en toch beschermd tegen de zon.

Voor jou de ideale oplossing, en je bent er helemaal mee in je nopjes je wilde immers altijd al opvallen zodat niemand om je heen kon, en dat kan nu helemaal niet meer, met je blauwe broekspijp galoppeer je als een echte mannelijke diva door de wei, en als je moe bent van het galopperen en paraderen ga je lekker languit liggen, even een lekkere rugmassage en slapen.

Je voelt je stoer, je voelt je goed, glanst als een zonnetje, en staat vol met appeltjes niemand weet hoe de ziekte zich verder verspreidt maar zolang jij laat zien dat je volop geniet zullen we creatief blijven en ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last ondervindt van die nare ziekte.

Ook jij hebt je eigen familie die stee vast voor jou blijft zorgen zolang je leeft ze komen je dan ook regelmatig bezoeken en verwennen met allerlei lekkers en vooral heel veel knuffels, ik wou dat er meer paarden waren die hun eigen adoptiegezin hadden Qay, het levert voor beide kanten zoveel plezier op, maar jij bent er maar mee weg!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Roland en Patricia Godschalk

Dit zijn mijn donateurs Chico

Chico

01-01-1994Chico is afkomstig van Hippisch Centrum Rucphen

Chico

Na heel veel jaren trouwe dienst op Hippisch Centrum Rucphen (voorheen de Vijfsprong )

Is Chico vrijwel tegelijk bij ons aangemeld voor zijn oude dags voorziening met Goliath.

Even leek er een klink in de kabel te komen omdat de stallen op de plek waar we als stichting stallen huren allemaal vol zaten, maar onverwachts werden we benaderd door bekende vrienden van de stichting die onlangs hun paardenvriendinnen moesten laten gaan dat ze graag een plekje beschikbaar wilden stellen voor een ouder ponytje via de stichting.

Overleg volgde en zowel voor Chico als voor Goliath werd alles geregeld voor hun oude dag.

Chico is liefdevol opgenomen als gezelschapspony in de kudde van Harry en Finn, bij Suzanne en Jeroen Koolen te Huijbergen onder zorg van de stichting.

Chico is 27 op het moment dat hij bij de stichting is gekomen, heeft ontzettend veel kindjes leren rijden in zijn tijd bij de Vijfsprong, en nadien ook bij de nieuwe manege eigenaren toen het Hippisch Centrum Rucphen werd, hij was nog als laatste over van de manegepaarden want helaas is ook deze manege moeten stoppen met de manegelessen mede door Covid-19. Gelukkig zijn alle paardjes goed terecht gekomen en Chico mag bij ons oud worden.

Chico zou een luchtzuiger zijn als hij op stal staat, dus een plekje waar hij een inloopstalletje tot zijn beschikking heeft leek ons ideaal voor hem, zo kan hij zelf bepalen waar hij zich het prettigste voelt. En dat hij liever buiten dan binnen staat is wel duidelijk, regen, wind of sneeuw het maakt hem niet uit, samen met zijn nieuwe vrienden struint hij door de wei en staat hij regelmatig met ze rond de hooiruif.

Chico is een heel tevreden blij ei, die altijd vrolijk is, geniet van de aandacht, kroelsessies en borstelbeurten, maar zodra je met een halster aankomt is er lichte paniek, want dan laat hij je eerst vrolijk de hele wei doorrennen tot hij zeker weet dat hij vooral niet naar binnen hoeft

Chico is met zijn billen in de boter gevallen, hopelijk mogen we nog lang van hem genieten.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Margreet Bouwmeester van Alona

Carla van Hippisch Centrum Rucphen

Dit zijn mijn donateurs Alex

ALEX

10-05-1991Alex is afkomstig van Manege, horse & country club St. Hubert uit Kapellen (B)

Alex

Wat ben je een bofkont als je jarenlang hebt gewerkt bij manege St-Hubert Hoogboom !!

Vorig jaar zijn Dadek en Isabelle komen kennis maken, en zij hebben direct na hun bezoek een pensioenspaarplan opgezet, waarbij er van elke les per paard een bedrag naar een potje gaat voor het pensioen van hun paarden.

Zo verdienen de paarden die daar werken hun eigen pensioen want dit bedrag loopt al snel op als je rekent dat een gemiddeld manegepaarden 4-5 uur per dag mee loopt in de lessen.

Als je dan per les 0,50 ct opzij legt per paard, dan verdienen ze zelf gemiddeld 2,- per dag, waardoor een pensioen na een aantal jaar al is verdiend zonder dat het de manege extra geld kost.

Dit resulteerde niet lang daarna in een warm welkom voor Alex, een D-pony merrietje van 28 jaar.

Bij aankomst werd Alex in een apart stukje wei gezet zodat ze rustig kon wennen aan haar nieuwe omgeving, zonder opdringerige blikken en neuzen van de anderen kort in de buurt.

Menig paard is even verbaast, en neemt de omgeving in zich op, Alex stortte zich gelijk op het gras onder haar voeten en liep op haar strook steeds verder weg van de mensen die haar naar de stichting hadden gebracht.

Nou, dit was gelijk in haar element en thuis gekomen, daar hadden we geen zorgen over, dit is de ideale reactie als we nieuwe paarden binnen krijgen.

Wij hebben de mensen maar even meegenomen op een kennismakingsrondje langs de andere paarden, en bij terugkomst bij Alex nog een laatste knuffel, een harde en lange hinnik van Alex als afscheid en dank je wel richting haar mensen.

Niet lang na de eerste kennismaking met Alex is ze in de grote kudde gezet waar ze vrolijk werd ontvangen door de andere paarden, geen gevecht, geen geouwehoer, Alex ging zelf een stapje opzij als de grond te heet werd onder haar voeten, gewoon een kennismaking tussen verschillende karakters paarden volgens het boekje, wij gaan je nog een lange fijne oude dag verzorgen!

De mensen van de manege komen jou in elk geval jaarlijks even opzoeken tijdens de ponykamp voor kinderen en de ponykamp voor de 35 Plus dames

Welkom Alex!! En een heel warm dank je wel aan alle lesklanten van Manege St-Hubert!

 Welkom bij de Stichting.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Alex is geadopteerd door alle ruiters van de  manege waar ze heeft gewerkt dankzij een spaarsysteem per les.

Adoptanten Alex zijn alle lesklanten die per les een klein bedrag doneren voor haar oude dag

Dit zijn mijn donateurs Remember

REMEMBER

01-01-1993Remember is geadopteerd door Anneke Roeleveld.

Remender

7 oktober 2013 mochten we kennis maken met een enorm knap paard.

Remember stapte uit de trailer en was vanaf dat moment thuis.

Helaas voor jou was het weideseizoen aan het einde, en mocht je je benen strekken in de paddocks, op die manier kon je al voorzichtig kennis maken met de rest van de oudjes.

Wat was je nieuwschierig naar ze, Niet lang na jou komst mochten we ook kennismaken met Luna, ook afkomstig van de wittebrug.Ja, jullie kenden elkaar wel, maar moesten nooit wat van elkaar hebben, sterker nog jullie konden elkaar niet luchten of zien.

Hoe anders is dat nu, bijna 4 jaar later zijn jullie de beste maatjes, lopen jullie gezamenlijk de wei door te struinen en bepalen jullie wat er gebeurd in de wei.

En als het niet naar jullie zin is, of als jullie gewoon zin hebben om te klieren dan terroriseren jullie samen de andere oudjes, die dit geduldig toelaten, ze gunnen jullie je 2e jeugd.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Fam Roeleveld

Dit zijn mijn donateurs Goliath

Goliath

27-08-1998Goliath is afkomstig van RSV De Hoge Devel

Goliath

Tegelijk met Chico werd ook Goliath aangemeld als manegepaardje wat heel erg aan pensioen toe was.

Chico had zijn plekje gevonden bij Suzanne en Jeroen en we hadden nog een adres in Schijf bij Anja op de lijst staan.

Zij had onlangs een van haar paarden moeten laten gaan en zocht voor haar overgebleven paard een maatje als gezelschap.

Het idee dat ze via de stichting een oudje een fijne oude dag kon bieden sprak haar en haar man heel erg aan, en na een kennismaking op hun paardenparadijs en bij de manege met Goliath zelf werd afgesproken dat Goliath naar hun toe mocht.

Door de Corona bleven de adoptieformulieren erg achter voor Goliath omdat de volwassenen niet bij de manege naar binnen mochten, maar gelukkig is het voor Goliath met wat passen en meten in orde gekomen, de afscheidsdatum mocht gepland worden.

Op de dag dat ik Goliath ging halen was zijn hele fanclub aanwezig om hem uit te zwaaien bij het afscheid wat heeft Goliath bij velen een mooie indruk achter gelaten tijdens zijn werk op de manege!

Veel tranen maar ook blijde gezichten bij de kindjes die hij heeft leren rijden dat hun trouwe maatje mocht gaan genieten van zijn leven als pensionado.

De reis naar Schijf verliep goed, Goliath was voorbeeldig op de trailer en eenmaal aangekomen stapte hij braaf de trailer af, gelijk naar zijn versierde stalletje waar hij na een eerste kennismaking met Sisi gelijk aan zijn lunch begon.

Dit knappe kereltje straalde zoveel wijsheid uit dat hij gelijk voelde dat zijn nieuwe thuis in orde was, en dat is ook zo, hij wordt door Anja en haar kleinkinderen door en door verwend, en je ziet hem gewoon opbloeien.

Het oude mannetje wat zo moe was toen ik hem ging ophalen en wankel op zijn beentjes stond trekt regelmatig een sprintje door de wei als een jong dier, geweldig om te zien dat hij zo is opgeknapt zowel lichamelijk als geestelijk.

Manege de Hoge Devel is blij dat ze hem dit pensioen hebben kunnen gunnen dankzij Anja, en een aantal donateurs.

En wij gaan ervoor zorgen dat zijn pensioen zo lang mogelijk gaat duren.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Anja, en een aantal donateurs.

Dit zijn mijn donateurs Taco

Taco

07-06-2000Taco is afkomstig van RSV De Hoge Devel

Taco

Wij proberen het bij de stichting elke dag dierendag te laten zijn, maar als je als paard op 4 oktober van je pensioen mag gaan genieten dan is t pas echt een feestje.

Taco geboren op 07-06-2000 en Na jarenlang trouwe inzet op de Hoge Devel, en zijn beste beentje voor zetten mocht vandaag Taco met pensioen.

Een peesblessure maakte dat hij niet meer geschikt was voor het manegewerk, maar wat werd hem een fijn pensioen gegund!

Dat Taco een bijzonder en geliefd paard is dat werd al snel duidelijk door alle foto’s en berichtjes die op Instagram werden geplaatst. 

Wat bijzonder om te lezen, te zien, en te ontdekken dat ook dit paard weer iets bijzonders heeft waarmee hij bij je binnenkomt, zo zachtaardig.

Taco wist precies wat er van hem verwacht werd. In de carrousel lessen deed hij braaf zijn rondje, en wist precies wat er ging komen. 

Toen hij t laatste jaar tijdens een wedstrijd moest invallen voor een geblesseerd paardje en aan de andere kant moest staan als dat hij altijd stond wist hij t rondje zo goed dat hij perse linksaf wilde ipv rechtsaf omdat hij dat op zijn oude plekje ook altijd moest.

Met proefjes ging hij wijken bij A als hij moest afwenden, omdat hij wist dat dat in de les ook altijd moest. Een paard, die graag met je meedenkt dus, en zijn uiterste best voor je wil doen.

Niet alleen proefjes en carrousel was hij zo goed in, ook kusjes geven kan hij als de beste. Dat hij dan met zijn zachte neus bij menigeen de bril van hun neus heeft gekegeld dat was dan nog een kwestie van finetunen, maar op zo’n vriendelijke en knappe kanjer kun je toch niet boos worden.

Vandaag is voor Taco zijn pensioen begonnen, hij was welkom onder verantwoording van de stichting als gezelschapsmaatje bij Lucienda Hof en Colin Hof,  zij hebben hun hart, stal en paddock Paradise open gesteld voor Taco, hier mag hij onbezorgd oud worden met grote vriend Cool Runnings en little princes Chucky.

De eerste kennismaking was mooier dan we hadden kunnen hopen.

Hij werd welkom geheten door Cool Runnings, en vanaf t eerste moment was t al duidelijk dat deze 2 heren dikke maatjes zouden worden.

Niks geen aftasten, gewenning, of geklier, gewoon een dikke :”  Welkom thuis Taco, laten we samen t hooinet leeg eten maat, en dan gaan we dadelijk samen op verkenning. Ouwe jongens krentenbrood ” 

Voor ons kon er geen mooiere start zijn van zijn nieuwe leven als pensionado.

Wij wensen je nog heel veel jaren stoeiplezier in t mooie Ossendrecht met Cool en Chucky.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Volgt nog

Dit zijn mijn donateurs Mistral

MISTRAL

01-01-1986Mistral is afkomstig van RSV De Hoge Devel.

Mistral

Mistral

Er was eens ….. Jij en Cynthia was als in een sprookje, mening merrie hart heb je gebroken om er uiteindelijk met de zwart Cynthia vandoor te gaan.

Op de manege had je veel aanzien,  en een grote controle over de kudde, de merries werden goed verwend door jou, en de ruinen hadden je heel hoog staan.

Tijdens de lessen peerde je er ook vaak even tussenuit om een van de ruinen uit jou kudde op zijn nummer te zetten.

Een echte leider dus.

Toen Cynthia van de manege vertrok omdat ze met pensioen ging is voor jou ook een donateurs actie opgezet en niet lang daarna kon ook jij met pensioen.

Jullie hadden er allebei 17 jaar manegewerk opzitten en altijd enorm jullie best gedaan.

Door jullie nu met pensioen te sturen konden jullie nog een aantal jaar genieten was de bedoeling.

Het wederzien met Cynthia was schitterend om te zien er zijn stiekem toch wel wat traantjes gelaten van ontroering door de mensen die je naar je nieuwe plaats hebben gebracht.

En eerlijk is eerlijk ook bij mij.

Een aantal maanden hebben jullie zij aan zij genoten van jullie oude dag, tot het noodlot cynthia weer bij jou vandaan haalde.

Gelukkig heb je het afscheid inmiddels goed verwerkt, en sta je nu in de grote kudde waar je je mannetje staat.

Dagelijks loop je te ravotten met Dave de andalusier, met hem is een nieuwe hechte vriendschap ontstaan.

We waren in het begin een beetje huiverig om jou in de grote kudde te zetten omdat je een dominant mannetje bent, maar het gaat hartstikke goed, je leiderschap heb je inmiddels een beetje overgelaten aan de andere ruinen in de groep en zelf maak je je niet zo druk meer.

Je geniet gewoon lekker van je rust.

Nog steeds zijn er regelmatig mensen die je even komen opzoeken en dat vindt je prachtig, aandacht en lekkere dingen zijn wel aan jou besteed.

Ondanks dat je nu al een tijdje bij het pensioenfonds bent vindt je veel dingen nog steeds eng, of je doet alsof om er daarna stoer langs te lopen om complimentjes te krijgen dat je oh zo’n geweldig stoer paard bent, je paradeert dan als een echte prins op oorlogspad met je hoofd in de lucht, en je trappelend met je benen langs dat “enge”ding,  Haquilla en Sunny die achter jou lopen kijken altijd verwonderd hoe jij dat durft, en durven uiteindelijk ook gewoon langs dat enge ding, want jij bent er immers bij om ze te beschermen ;0)

Nou Mistral, blijf jij maar lekker stoer zoals je bent met een klein hartje en geniet nog maar vele jaren van je verdiende oude dag!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

P.B van Krimpen

F. van der Wijden

J Scheurwater

J. Hommerin

E.B Bogaerds

HN van Mastrigt

Wim van Oorschot

Mirjam Blad

KMAP v d Wijden

K. kroos

EME Bronwasser

Ingeborg Nuis-Siereveld

A. van Pelt

D. v Erkelens

S. Kattestaart

Gerda Roodenburg

JNG Huijgen

L. Keijmel-Grobbe

Michielle Verseveld

 

Dit zijn mijn donateurs Alanto

Alanto

30-04-2000Alanto is afkomstig van Manege, horse & country club St. Hubert uit Kapellen (B)

Alanto

Alanto; info volgt zsm

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Volgt zsm

Dit zijn mijn donateurs Dimond

DIAMOND

19-10-99Diamond is afkomstig van Manege de Scheldestad te Vlissingen

Diamond

Welkom lieve Diamond, sinds dinsdag 23 april 2019 mogen wij je als nieuwste bewoonster benoemen en zijn wij jouw nieuwe 4-ever home.

We hadden een prinsessenpony verwacht, maar wat ben jij een pittig meisje!

Er was al verteld dat je een oogje miste door een ongeluk in de wei waarbij je in een bramenstruik terecht gekomen was, een doorn in je oog had je oog dusdanig beschadigd dat het leeggelopen was, Een oogkas bleef over, maar dat je daar al helemaal aan gewend was, dat is ook zo, paarden passen zich veel sneller aan, aan zulke situaties dan wij mensen zouden doen.

Het was even schrikken want jou oogje was niet dicht gemaakt, maar daar waren we snel aan gewend, we moesten het elke dag even schoonmaken want er liep wel wat vocht uit, maar dat was geen probleem.

Je viel gelijk met je neus in de boter, je mocht gelijk met de groep mee de wei op, het weideseizoen was geopend!

Waar niemand rekening mee had gehouden was het feit dat op de wei nog meer stof en vuil gingen irriteren, en vliegen hadden jou ook al snel gevonden.

De dierenarts adviseerde om jou toch even naar de kliniek te brengen waar ze jou oog(kas ) goed konden onderzoeken en het dicht konden maken, het was voor iedereen een interessante operatie, onder het vlies bleek nog een verschrompeld oog te zitten, die uiteraard werd verwijderd, alles is schoongemaakt en jou oogkas werd dichtgenaaid je was zo’n lieverd, zo rustig, een voorbeeld voor velen.

Een dag later liep je al weer tussen de andere dames op de wei of er niets aan de hand was, en na 2 weken was alles goed genezen.

Je bent sindsdien veranderd van een lief rustig voorbeeld paardje naar een pittig racemonstertje die zowat de baas is over de hele wei, maakt ons niet uit, daar is pensioen voor en daar genieten we juist van, het is fijn te zien dat je zo enorm goed in je vel zit, en dat je geniet!

Volgens mij bevalt het je al wel, zo met de neus in de grasjes!  

Dank aan de mensen van rijvereniging de Scheldestad te Vlissingen die jou allemaal een fijne gouden oude dag gunnen!

Zo geweldig dat een groep mensen allemaal een klein bedrag willen bijdragen voor jou pensioen, als dank voor jou jarenlange inzet, en het plezier wat je de mensen hebt gebracht! We hopen dat jij bij ons net zo lang mag genieten als Vincent, Wiskey, Bravour en Gabber. En je medebewoonster Hiltje

Welkom bij de Stichting.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Dit zijn mijn donateurs:

Michael Hamerslag van Natuurkundeprakijk Harmony

Datatrieve software bv

M de Kam

S. Oirbans

J de Graaf-Goedegebure

B van den Hummel

I Volkers

L Rietveld

Rodrigues das chagas

K. De Leeuwen

L Seba

B. Rietveld

G.H schets

Amber veldhuizen

Dit zijn mijn donateurs Karim

KARIM

23-06-1992Karim is afkomstig van Manege Zutphen

Karim’s Verhaal

Karim komt van manege Zutphen en behoorde in 2009 tot de eerste lichting manege paarden die Irene Dijkhuizen aankocht.
Via een kennis van de bereden politie namen de eigenaren contact op met Irene en boden hem te koop aan.
Zijn originele naam is Kirobantos, maar zijn roepnaam is Karim.
Karim was 17 toen hij dus bij de manege terrecht kwam.
Zijn africhtingsniveau was M2 en elk jaar met prinsjesdag reed hij mee met de bereden politie als eerste paard achter de Gouden koets. 
Doordat hij elk jaar de trainingen op t strand met de bereden politie meedeed was hij een bomproef paard voor de manege.
Karim was een heel allround manegepaard, altijd voorwaarts, nooit bokken, staken of steigeren.
Ontzettend makkelijk in de omgang met mens en andere paarden. Hij hield van dressuur, springen, obstakeltraining en buitenritten.
Na ruim 8 jaar trouwe dienst in de manege heeft hij t verdiend om als 25 jarige van zijn pensioen te gaan genieten.
En wij hopen dat wij hem die nog vels jaren mogen bieden! 

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

A.P. Lentink

B. Troka

B.J. Wijs

Bridget Overmulder

EGM Jongma

I.P. Dijkhuizen

I.E.M Stevens

M. Ruijterkamp

R. Engel

Sa Otten

T. Troost

Astrid Westerveld

Dit zijn mijn donateurs Ik zoek nog donateurs Bjuka

Bjuka

18-05-2005Bjuka is afkomstig van Manege Wittebrug

Bjuka

Bjuka.

11 jaar, wat een leeftijd op met pensioen te gaan, helaas een verplicht pensioen vanwege de ernstige peesblessure die hij heeft opgelopen.

Gewoonlijk zou je als manegepaard niet meer kunnen worden ingezet, maar Hans en Joke de eigenaren van de manege wilden jou toch een kans geven.

Omdat deze manege al meerdere oudjes bij ons heeft staan hebben ze gevraagd of we Bjuka een plaatsje wilden geven zodat hij in alle rust kan herstellen, Als hij voldoende hersteld is kan hij zijn werk weer oppakken over een tijdje. Over een half jaar wordt hij gescand en van daaruit zal worden bekeken wat de opties zijn voor Bjuka Het belangrijkste is dat hij nu rust krijgt en pijnvrij door het leven gaat.

Al vanaf het eerste moment heeft Bjuka zijn draai al gevonden, en geniet heerlijk van zijn rust.

De scan is nooit gemaakt, op het moment dat dat zou gebeuren was Bjuka weer kreupel in draf, dus het onderzoek had geen zin.

Beslissing is dus gemaakt, Bjuka gaat niet meer teug het manegewerk in, maar hij blijft bij de stichting. Grote opluchting bij zijn maten Dave en Magic, dit olijke 3 tal kunnen t geweldig goed vinden, ze ravotten wat af!

Daarnaast zijn ze alle 3 dusdanig in vorm (dan bedoel ik dat ze echt Hollands Glorie zijn )  dat ze af en toe geremd moeten worden voor hun eigen veiligheid, en dan staan ze apart in de dieetweide om hoefbevangenheid te voorkomen.

Ze vermaken zich ook daar prima, ze trekken en sleuren aan de gezonde wilgentakken die ze dan krijgen, ze lopen elkaar uit te dagen door in elkaars knieen te bijten, en na afloop verwennen ze elkaar door aan elkaars nek te raspen.

Gelukkig zijn wij niet zo snel onder de indruk van haar nukken en hopen we dat ze nog lang mag genieten met haar beste vriendje Mistral

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Anonieme donateur

Dit zijn mijn donateurs Luna 1

LUNA 1

14-02-1995Luna is mijn leermeesteres geweest

Luna 1

Luna

Na mijn eerste kennismaking met manegepaarden, en de eerste hobbelige lessen op de rug van Joost en later Apollo was ik verkocht.

Wat een geweldige ervaring en voorrecht om met deze bijzondere dieren samen te werken.

Helaas bleek Joost na een paar maanden kreupel en had deze box rust. Natuurlijk ging ik niet weg zonder hem na de lessen wat lekkers te hebben gegeven en te hebben geborsteld.

Na weer een paar weken kwam ik na de les in een lege stal, Joost zou op de wei staan en ik, ik vond dat alleen maar fijn voor hem, en legde dus alleen wat lekkers in zijn bak voor als hij binnen zou worden gehaald.

Na dit 3 weken te hebben gedaan bleek dat Joost helemaal niet op de wei stond, maar naar de slacht was gebracht, hij zou niet meer beter worden, en het werk op de manege was te zwaar voor een paard met artrose. 

Tot dat moment had ik er niet bij stil gestaan dat dat dus met elk manegepaard/pony gebeurd, voor deze dieren is er geen plaats op manege’s om ze erbij te houden, dus moeten ze plaats maken voor een nieuw paard die ingezet kan worden.

Voor mij was dat het punt waarop ik besloot dat ik dan een eigen paard wilde, en dat ik de stichting ging oprichten.

Inmiddels 4 maanden paardrijles achter de rug en denkend dat je met elk paard overweg kon….Op zoek naar mijn eigen zwarte parel….. eerst hevig verliefd op een zwarte stoere fries van 3 jaar, en hengst……. ( beetje penny verhaal dus, want ik kon er wel mee knuffelen, maar toen mijn instructeur meeging om te beoordelen of dit een geschikt paard was voor mij, en hij van de lounge afging, ging hij er met mij in de wei vandoor….. totaal geen controle over dit groene paard met zijn al even groene ruiter.

Enfin, mijn instructeur wist nog een handelaar die goede paarden had, en hij had een geschikt paard voor mij….. een donkerbruine van 7 jaar…

Ik heb alle hoeken van de bak gezien, en toen we in volle rengalop op een openstaande deur afstormden werden de deuren voor onze neus dichtgegooid, waardoor een scherpe bocht en een hoge bok volgden en voor mij een kilo zandhappen.

Paard nummer 3 was een zwarte merrie, en gelijk bij aankomst was er een klik, na een rustig kennismakingsrondje gaf jij me het vertrouwen dat dit goed zat, dus een week later kwam je aan op de manege, met 10 anderen stonden we rond de bak, je werd uitgeladen, keek even rond en kwam in de buitenbak tussen al die mensen recht naar mij toegestapt terwijl we elkaar maar 1 x eerder gezien hadden.

Vanaf dat moment waren we een team en heb ik je beloofd dat je altijd bij mij mocht blijven.

Urenlang hebben we samen door de bossen gedwaald, wedstrijden hebben we even geprobeerd, maar dat vond je niks, het liefste was je buiten in de natuur.

Jij hebt me alles geleerd, galopperen kon ik nog niet eens, maar op jou rug gaf je me het vertrouwen dat het goed was, dat ik alles kon loslaten en dat we veilig terug zouden komen.

Geen enkele keer heb je me laten vallen, hoe hard we ook gingen, op jou rug zat ik veilig.

Inmiddels kreeg ik het steeds drukker met werk en de stichting, waardoor ik jou niet meer de tijd en aandacht kon geven die je verdiende.

Je bent verhuisd van de manege naar de plek waar ook de andere oudjes stonden, vanaf dat moment was jij samen met Avanti het leidende stel bij de kudde.

En nog steeds geniet je lekker van je pensioen, dat was mijn belofte aan jou, je mag zo oud worden als je kunt, in vrijheid met de rest van de oudjes in de kudde ik zal voor jou oude dag blijven zorgen.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Dit zijn mijn donateurs Levi

LEVI

07-03-1993Levi is afkomstig van een manege in Oss

Levi

Levi is geboren op 07-03-1993. En heeft als manegepaard menig ruiter het zand van dichtbij laten zien. Het manege werk beviel haar duidelijk niet en dat liet ze merken ook. Wat haar helaas nogal eens een schop, een klap of flinke haal met de zweep opleverde om haar een lesje te leren.

We hoeven niet uit te leggen dat dat haar geen goed heeft gedaan, geestelijk heeft ze daar een behoorlijke tik van gehad. Gelukkig was haar verzorgster op de manege dusdanig onder de indruk van dit paardje dat ze haar heeft overgenomen, en waar ze gewaardeerd werd. Wij hopen dat Levi bij ons nog een aantal jaren heerlijk kan genieten van haar oude dag. Zoals het een ouder paard toebehoort om lekker op de wei te kunnen genieten van dat groene gras samen met je oude vrienden in de kudde.

Levi heeft ook bij ons haar buien, zo vindt ze het verschrikkelijk als er dingen veranderen in haar leven.

Zodra een paard van stal wordt gewisseld, of als ze zelf een andere stal krijgt, of zelfs al de verandering van wei naar de paddocks is voor haar al een reden om echt een tijdje van slag te zijn.

Ze heeft niet zoveel zelf vertrouwen, maar ook als mens moet je bij Levi wel even wat meer je best doen dan aan komen met een wortel of appel.

Maar als ze eenmaal haar wantrouwen heeft overwonnen is t een schat van een paardje.

Gelukkig zijn wij niet zo snel onder de indruk van haar nukken en hopen we dat ze nog lang mag genieten met haar beste vriendje Mistral

Welkom Levi!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

A.L. van Erp

A.H,. Krieger

C.P.J.M. Maat

F. Dekker

H. Donk

Jan Willem Huizenga

K. Maat

L.A. van Erp

 

Dit zijn mijn donateurs Remco

REMCO

03-06-1998Remco is afkomstig van Manege De Hoge Devel in Zwijndrecht

Remco’s Verhaal

Zeg je Lorenzo, dan zeg je Quaranta.

Zei je Diana, dan zei je Hannelore.

Zei je Cynthia, dan je zei Mistral.

Voor velen wel bekend als onafscheidelijk duo, omdat ook paarden/pony’s vaak bijzondere vriendschappen ontwikkelen. 

En nu…………

Nu zeg je Nozem, dan zeg je ook Remco. Ook weer zo’n bijzonder stel vrienden voor het leven.

En hebben we er dus weer een Hoge Devel Basterd bij ????.

Beide hebben jaren hard gewerkt op RSV de Hoge Devel in Zwijndrecht, maar buiten de lessen ook veel samen gespeeld in de paddock of wei.

Wie is Remco:

Remco is een knappe bruine ruin, geboren op 3-6-1998 en kwam in 2009 op de Hoge Devel als manegepaard. 

Een harde werker, braaf, een knuffelkont op stal, vriendelijk en deed voor iedereen zijn uiterste best in de lessen.

Remco ging mee als begeleiderspaard naar het ponykamp, liep mee in de beginnerslessen, privélessen, groepslessen, springlessen, was een fijn paard in de carrousel, vond een buitenrit heerlijk en gedroeg zich daarin altijd voorbeeldig.

Maar na 10 jaar hard werken, werd het hem toch allemaal een beetje te veel. Manege de Hoge Devel, heeft hem helemaal laten nakijken door de dierenarts en alle rust gegeven die hij nodig had, maar toch bleek dat de belasting hem te zwaar werd. 

En daarom hebben ze zich weer enorm ingezet om donateurs te zoeken, zodat hij samen met zijn vriend Nozem nog kan genieten van een mooi, welverdiend pensioen.

En genieten doen ze alweer vanaf de eerste minuut sinds Nozem zijn oude vriend kon verwelkomen bij de opvang.

Wat een ontvangst!! 

Hoe mooi, dat ook deze vriendschap weer direct werd opgepakt. Nozem, die sinds dag 1 bij ons een beetje schrikachtig was en hyperdepiep, is sinds de komst van Remco omgeslagen als een blad aan een boom alsof hij nu aan Remco wil laten zien, “maatje maak je maar niet druk, ik ken het hier allemaal al en ik zal jou wel even helpen om alles te ontdekken”. Voortaan gaan deze 2 heren weer samen op avontuur! 

Lieve Remco, wij wensen jou een heerlijk pensioen samen met je grote vriend Nozem.

Welkom bij de Stichting.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Carola Poot

Dit zijn mijn donateurs Smookey

SMOOKEY

01-01-1991Smookey is afkomstig van Manege De Hoge Devel in Zwijndrecht

Smookey

Niet 1, maar 2 kanjers mochten we vandaag verwelkomen!
Mistral had al ergens iets opgevangen, hij zou na jaren zijn vriendinnen weer terug zien!
Mistral was op de Hoge Devel al de leider van de ponykudde voordat Smookey en Trohah kwamen, en zij zijn dus ook oude bekenden van hem.
We hebben al vaak ontroerende momenten meegemaakt als paardenvrienden van vroeger elkaar terug zagen, benieuwd hoe dit weerzien gaat verlopen de komende tijd!
Zeg maar nee dan krijg je er 2.
Al eerder hebben wij paarden van de Hoge Devel gehad die al jaren maatjes waren. Meestal zaten er wel een aantal jaren tussen voordat zij weer herenigd werden. Deze keer is het wel heel bijzonder want nu hebben we 2 vriendinnen die samen van hun pensioen komen genieten.
Smookey, sinds 2005 werkzaam op de Hoge Devel, en Trojah, sinds 2008, en sinds deze 2 dames elkaar kennen heeft zich een hechte vriendschap ontwikkeld waarbij ze eigenlijk onafscheidelijk zijn!
Via de geweldige reacties op Facebook toen er om anekdotes werd gevraagd, kregen we al door dat we met 2 bijzondere dames te maken zouden krijgen, en dat blijkt wel uit het onderstaande stukje.

Samen waren ze de snelle dames in de les. Liep een pony één rondje over de hoefslag dan hadden Trojah en Smookey er al 3 gelopen en soms ook nog met een volte erbij. Totaal geen kwaad hadden ze in zich, maar hielden van doorlopen. Grote lol was het dan ook als ze mee mochten met de bosritten tijdens het ponykamp. Smookey vond daarbij ook nog eens springen erg leuk. Carrousel rijden, ja dat deden ze ook samen. Al hadden de amazones hun handjes vol aan ze.
Trojah vond het ook altijd erg spannend als er FNRS proefjes werden gereden. Met wedstrijden mochten dan ook alleen de kinderen op haar rijden die zelf geen last hadden van wedstrijdspanning en zo Trojah gerust konden stellen.
In de beginnerslessen wanneer het tijd was voor een individueel galopje, dachten de dames daar echt anders over. Ze moesten en zouden dit samen doen. En dan alleen linksom!
Trojah, herkenbaar aan haar hanglipje. Voelde zich wel de koningin van de stallen op de Hoge Devel en dacht dat ze zich wel wat privileges kon veroorloven. Als de pony’s na het spelen in de paddock weer naar stal gingen, wachtte Trojah geduldig af tot iedereen uit de paddock was en liep dan zelf naar haar box, mocht er dan toevallig de achterdeur openstaan dan liep ze maar gewoon, alleen, door naar de wei.
Smookey waant zich soms een grote shetlander en kan de daarbij behorende streken uithalen. Netjes meelopen aan het halster ging altijd goed, tot de Shetlander in haar naar boven kwam en dan ging het hoofd naar beneden en nam ze de benen. De meeste mensen die een Shetlander hebben, begrijpen vast wat ik hier bedoel.
Inmiddels doen de dames het al een tijdje rustiger aan. En nu is het dan tijd voor welverdiende rust. Lekker doen wat ze zelf willen of het nu rennen samen door de wei rennen of heerlijk een dutje doen, en daarna jezelf lekker smerig maken want ik heb begrepen dat ze dat wel heel graag doen!

Wat geweldig dat deze dames samen met zoveel mensen herinneringen hebben gemaakt, zoveel leuke, mooie, ontroerende, grappige momenten die door velen op Facebook zijn gedeeld!
En nog geweldiger dat velen zich dat nog herinneren, en deze 2 kanjers een fijne oude dag gunnen.
Dankzij de bijdrage van vele mensen zijn Trojah en Smookey nummer 15 en 16 van de Hoge Devel die wij mogen verwelkomen bij de Stichting.
Trojah is 27 en Smookey (waarschijnlijk) 29.

Vandaag is Anita Scheurwater meegereden om Trojah en Smookey naar hun nieuwe thuis te begeleiden, en er staan al wat bezoekjes gepland van meer mensen om ze te bezoeken, daar zijn we blij mee, want aandacht krijgen ze nooit genoeg!

Welkom Trojah en Smookey!!!

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs

Dit zijn mijn donateurs;

Fam Kappen

Dit zijn mijn donateurs Candy

Candy

21-04-1990Candy is afkomstig van een prive eigenaar

Candy

Candy

Wat een verandering in jullie leven, van een zorgeloos leventje op een pensionstalling waar je regelmatig bezocht werd door jullie eigenaresse en haar man tot onverwachte opname in onze kudde.

Samen met je dochter CeeCee genoot je van jullie leventje, als jullie vrouwtje op stal kwam was er altijd een knuffelsessie en wat lekkers voor haar meiden.

Jullie baasje had een hersenbloeding gehad en kwam altijd met jullie vrouwtje mee naar stal, gewoon voor de gezelligheid, maar ook zodat hij niet alleen thuis zat en ze zich geen zorgen hoefde te maken, want ze was altijd in de weer voor anderen

Jullie waren voor jullie vrouwtje de uitlaatklep, haar rustpunt waar ze altijd terecht kon en waar ze kon opladen, waar ze genoot.

Dat paarden haar nauw aan het hart lagen bleek wel uit het feit dat ze contact opnam met mij dat ze voor de stichting graag een mooie website wilde maken, want die oude website dat was toch niets, ze zou er wel eens iets moois van maken, gewoon omdat ze ons dat gunde en omdat ze iets wilde doen.

Wat was ik blij met haar hulp, ze heeft ze ervoor gezorgd dat de stichting een mooie website had, een echt logo, en zelfs super mooie folders met uitleg over de stichting.

Een vriendschap groeide en ze was erg betrokken bij de stichting, bij de oudjes. Foto’s maken en verkopen tijdens de Huijbergsepaarden3daagse voor de stichting niks was haar teveel.

” Heel groot was het verdriet toen ik van een wederzijdse vriendin bericht kreeg dat je een hersenbloeding had gehad, dat je met spoed geopereerd werd, en even later dat je in slaap werd gehouden om jou lichaam rust te geven om te herstellen.

Jouw mannetje thuis werd opgevangen door onze vrienden, en jou paardjes werden voor je verzorgd op de stalling.

Er was een sprankeltje hoop dat het redelijk goed zou aflopen, je had de operatie goed doorstaan. Maar toen volgde de 2e klap, het verdriet was te groot, jou grote liefde kon het niet verwerken en is in zijn slaap overleden aan een hartstilstand terwijl jij nog in coma lag.

Wat een intens verdrietige tijd voor de mensen die heel dicht bij jullie stonden, niet wetende wat er met jou zou gaan gebeuren, jou partner overleden, zoveel vragen, zoveel zorgen.

Samen met onze wederzijdse vriendin heb ik besloten dat we jou meiden naar de stichting zouden halen, het minste wat we voor jou konden doen en zodat we zeker zouden zijn dat ze nog steeds de allerbeste verzorging zouden krijgen zoals jij die zou willen geven.

Na een lange tijd ben je wakker geworden, en kreeg je de nodige klappen te verwerken, helemaal de oude ben je nog lang niet, je gaat een lang revalidatie traject in, we hopen ooit weer de oude jij terug te zien, maar we zijn blij dat je tevreden was met ons besluit jou meiden naar hun nieuwe thuis te halen om ze voor jou te mogen verzorgen “

Samen met je dochter Candy ben je opgenomen in de kudde, toen jullie kwamen was het behoorlijk spannend voor jou, je stond op de stalling immers maar heel kort op het gras omdat je een hoefbeenkanteling had gehad door bevangenheid, maar met de juiste zorg van de hoefsmid had jou vrouwtje dat onder controle kunnen houden.

Bij ons is de ideale oude dag voor de oudjes uiteraard zoveel mogelijk genieten op de wei met gras….

Hoe zou je dat gaan doen……. Gelukkig heb je de eerste zomer heel goed doorstaan, samen met de andere oudjes hebben we jullie langzaam aan een steeds langere tijd op het gras laten wennen en je genoot van het buiten zijn, in dezelfde wei als jou dochter, want dat waren jullie gewend.

We hopen dat er nog vele zomers mogen volgen voor jou, hoewel we jou voetjes natuurlijk in de gaten moeten blijven houden.

In het begin bleef CeeCee echt aan jou plakken, maar gelukkig trekt ze nu ook meer op met de andere oudjes, al houden jullie je eigen knuffelmomenten samen, en als het spannend wordt kruipt CeeCee toch nog steeds achter jou.

We hopen dat we jou met je respectabele leeftijd nog flink lang mogen verwennen voor jullie vrouwtje en dat ze jullie nog lang mag blijven opzoeken.

Candy is dus een privepaard, waar we een uitzondering voor hebben gemaakt voor onze vriendin van de stichting, inmiddels is ze zoveel verbeterd dat ze de kosten voor de verzorging zelf betaald, er komen voor Candy en CeeCee dus geen sponsorgelden aan te pas.

 Adoptante van Candy is Ellis Bogaards

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn adoptant:

Adoptant is Ellis Bogaards

Dit zijn mijn donateurs Navarro

Navarro

20-05-1995Navarro is afkomstig van Maxime Osse

Navarro

Navarro

Jou komst op 6 december 2021, viel onverwacht samen met het overlijden van CeeCee, dus wat eigenlijk een hartstikke leuke dag had moet zijn viel voor jou een beetje in t water omdat we blij waren voor jou, maar ook verdrietig voor Ceecee, jullie hadden het volgens mij best met elkaar kunnen vinden!!

Jouw eigenaresse is jou zelf komen brengen, ze had al zoveel fijne verhalen gehoord over de stichting dat ze er alle vertrouwen in had dat jij op je 26e bij ons een oude dag zou kunnen krijgen zoals ze hem zelf al heel lang in gedachten had, maar waar tot nu toe geen gelegenheid voor was geweest.

Manegepaard, circuspaard, of politiepaard dat ben je nooit geweest, maar op een andere manier (als Grand prix paard) heb je toch altijd enorm hard gewerkt voor jou vrouwtje, door jou inzet heb je haar gebracht waar ze nu staat, met haar mooie carrière in de paardenwereld. Daar in ze jou enorm dankbaar voor en hoe kan ze dat beter tonen dan jou dat pensioen te gunnen wat ze in haar dromen voor jou voor zich ziet?

Wij vinden het enorm bijzonder omdat jouw vrouwtje dit jou gunt, gewoon nog een paar jaar genieten, lekker paard mogen zijn. Ravotten in de paddock in de winter, rollen in de modder want dat vindt je leuk, en heerlijk oude paarden bejaarden sprintjes trekken door de wei met soortgenootjes.

Genieten van groen gras onder je voeten en in je mond, niet ergens in Duitsland, Polen, Amerika, Spanje of ander vreemd land (je bent een echte wereldreiziger, en hebt meer stempels in je paspoort van t buitenland dan ik ooit zal hebben) maar gewoon in oer Hollands nieuw Vossemeer op de klei.

Direct toen je van de trailer stapte zagen we al dat jij prima in de groep zou passen, nieuwsgierig naar je nieuwe vrienden, gelijk tevreden met je stal, en de voercontainer direct goedgekeurd. Vriendelijk naar ons, en naar de andere paarden, en buiten in de paddock gelijk dikke mik met Remco en Varron, een potje stoeien daar ben je dus ook wel voor te vinden.

Welkom vent, we hopen dat je nog heel lang van je pensioen mag genieten.

Maxime Osse, je bent altijd welkom om je kanjer te bezoeken.

Adoptant is Max Equine bv Waalwijk.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Adoptant is Max Equine bv Waalwijk

Dit zijn mijn donateurs Unicum

Unicum

20-05-1997Unicum is afkomstig van

Unicum

Volgt z.s.m.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Volgt z.s.m.

Dit zijn mijn donateurs Safier

Safier

24-04-1999Safier is afkomstig van

Safier

Volgt z.s.m.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Volgt z.s.m.

Dit zijn mijn donateurs Sterre

Sterre

22-04-2003Sterre (Shakira) is afkomstig van

Sterre

Volgt z.s.m.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn donateurs:

Volgt z.s.m.

Dit zijn mijn donateurs Black Jack

Black Jack

01-03-2001Black Jack is afkomstig van manege De Hoge Devel

Black Jack

Black Jack

Info volgt z.s.m.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn adoptant:

Volgt nog

Dit zijn mijn donateurs Harvey

Harvey

VolgtHarvey is afkomstig; volgt zsm

Harvey

Harvey

Info volgt z.s.m.

Lees mijn verhaal

Dit zijn mijn adoptant:

Volgt nog

Dit zijn mijn donateurs

Blijf op de hoogte via Facebook

Via onze facebook pagina’s houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Ook kun je via de facebook pagina cadeau artikelen kopen en daarmee steun je ook onze stichting.

Ga naar de Facebook pagina

]]>