Glutenvrije Pasta met Tomaten- en Basilicumsaus

Ingrediënten:

  • 250g glutenvrije pasta (bijv. spaghetti of penne)
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Handvol verse basilicum, gescheurd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding:

  1. Kook de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook 5 minuten totdat ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en laat de saus 10-15 minuten sudderen totdat deze ingedikt is.
  4. Voeg de verse basilicum toe en roer door de saus.
  5. Meng de pasta met de tomaten-basilicumsaus en serveer met Parmezaanse kaas, als je wilt.

Deze pasta’s zijn lekker en makkelijk te maken, en passen perfect in een glutenvrij dieet!

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *