Ingrediënten:
- 250g glutenvrije pasta (bijv. spaghetti of penne)
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- Handvol verse basilicum, gescheurd
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereiding:
- Kook de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook 5 minuten totdat ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en laat de saus 10-15 minuten sudderen totdat deze ingedikt is.
- Voeg de verse basilicum toe en roer door de saus.
- Meng de pasta met de tomaten-basilicumsaus en serveer met Parmezaanse kaas, als je wilt.
Deze pasta’s zijn lekker en makkelijk te maken, en passen perfect in een glutenvrij dieet!